tirsdag den 5. december 2017

Fem veje til et nyt job

Fem veje til et nyt job

Det kan være lidt af en jungle at finde et nyt job, men med den rette tankegang og håndtering af processen øger du dine chancer for et spændende job betragteligt. Mange kaster sig hovedkulds ud i processen, hvilket risikerer at give beslag senere i forløbet.
Hvad søger du?
Første punkt er, at du skal finde ud af hvad du søger. Gør du ikke dette, så risikerer du at ende til de forkerte samtaler eller søger job, hvor arbejdsgiveren ikke føler at du har relevante kompetencer. Brug derfor noget tid på at tænke over din situation.
Hvor skal du bruge kræfterne?
Afhængigt af, hvilket job du søger, skal du overveje hvor du vil søge det henne. IT jobs kan man f.eks. finde på nettet, men mange finder dem også via deres netværk. Hvis du søger et bestemt type job, så findes der ofte portaler der er målrettet til netop denne type.
Spild ikke din tid
Pas på med at vente for længere med at søge dit job. Jo før du kommer i gang, jo hurtigere får du draget dig nogle erfaringer. Hvis du har gennemtænkt de to første ting, så er du klar til at give dig aktivt ind i jobkampen. Så kom i gang allerede i dag!
Den vigtige samtale
Yes – du nåede til samtale. Nu skal forberedelsen gøres. Brug mindst tre til fem timer på at forberede dig. Læs en masse om virksomheden, øv din præsentation, forbered en række relevante spørgsmål og giv virksomheden noget relevant og nyttigt.
Forhandling af løn
Din samtale forløb godt og I er nu kommet til spørgsmålet om løn. For at du ikke skal blive taget på sengekanten, er det en god i dag at gøre nogle ting op med sig selv inden. Hvad er drømmelønnen, hvad er du villig til at gå med til og hvad kan din økonomi bære.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fem veje til et nyt job

Fem veje til et nyt job Det kan være lidt af en jungle at finde et nyt job , men med den rette tankegang og håndtering af processen øger...