tirsdag den 5. december 2017

Jeg ved ikke hvad jeg vil være?

Jeg ved ikke hvad jeg vil være?

Når man står foran at skulle finde et arbejde, så er der en lang række ting man skal undersøge og tage stilling til. Et af de helt elementærer spørgsmål er: Hvad skal jeg være? Selvom det er elementært, så er det samtidigt også et af de vigtigste og sværest spørgsmål at få en afklaring på. Spørgsmålet stiller man typisk sig selv, når man skal ud på jobmarkedet for første gang. Derudover er der en del mennesker, som undervejs i deres arbejdsliv ønsker at skifte retning og beskæftige sig med noget helt andet, end de har gjort tidligere.
For denne type mennesker, vil det ofte være en svær proces, som kræver mange hovedbrud inden den endelige løsning findes. At finde et nyt arbejde/ arbejdsområde kræver nemlig mange timers arbejde og research, hvis man skal finde det helt rette job.
Første step i denne søgning er, at låne en masse bøger på biblioteket, hvor man kan lade sig inspirerer af de mange muligheder. Sådan en bog er f.eks. ”Hvad kan jeg blive”.
Hvis man allerede ved hvilken område man kunne være interesseret i, så kan man rådføre dig med personer, der besidder sådan et job. Hvis man er interesseret i et job i IT branchen, så kan man også besøge en jobportaler der er specialister i dette. Til slut er det en god ide, at snakke med venner og familie og høre om de har et job, som kunne være interessant.
Hvis man sammenligner alle disse inputs, vil man til sidst stå med en masse erfaringer og gode ideer, der kan få en tættere på en konklusion om, hvilken jobvej man skal vælge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fem veje til et nyt job

Fem veje til et nyt job Det kan være lidt af en jungle at finde et nyt job , men med den rette tankegang og håndtering af processen øger...